Minimalism; een documentaire over de belangrijke dingen

Minimalism; een documentaire over de belangrijke dingen

Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus, ook bekend als "The Minimalists", zijn twee beste vrienden en auteurs die bekend zijn gworden door het promoten van een minimalistische levensstijl. Ze zijn populair geworden door hun blog, boeken en documentaire, die allemaal draaien om het idee van het vereenvoudigen van je leven om meer betekenis en geluk te vinden.


Hun documentaire 'Minimalism' is op Netflix meer dan 80 miljoen keer bekeken en sinds deze op YouTube staat (sinds juni 2023) zijn hier ook al bijna 4 miljoen views.


De documentaire onderzoekt het leven van diverse minimalisten met verschillende achtergronden, waaronder gezinnen, ondernemers, architecten, kunstenaars, journalisten, wetenschappers en zelfs een voormalige Wall Street-makelaar. Ze hebben allemaal één ding gemeen: ze omarmen een betekenisvol bestaan met minder materiële bezittingen en laten zien dat het leven draait om de belangrijkere zaken.


Hieronder kun je de documentaire bekijken:


Alhoewel de documentaire erg op Amerika gericht is, vond ik hem zelf heel interessant om te bekijken. Het consumentisme is bij ons nog niet zo doorgeslagen als daar, maar we gaan wel steeds meer die kant op.